Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení VZ 07-19 Úklid pracoviště a údržba venkovních ploch VZ Znojmo
Odesílatel Olga Kratochvílová
Organizace odesílatele Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, příspěvková organizace [IČO: 00346292]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.08.2019 08:18:08
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení účastníci výběrového řízení,

zadavatel dne 14. 08. 2019 obdržel e-mailem dotaz týkající se veřejné zakázky malého rozsahu s názvem „Úklid pracoviště a údržba venkovních ploch VZ Znojmo“. Níže sdělujeme znění tohoto dotazu včetně odpovědi:


ZNĚNÍ DOTAZU ÚČASTNÍKA:
Dobrý den,
V souvislosti s Vaší poptávkou, týkající se „Úklid pracoviště a údržba venkovních ploch VZ Znojmo“ Vás laskavě žádáme o sdělení, zda je možný i alternativní způsob podání CN. Nejsme totiž majiteli el.podpisu ani podp.certifikátu, proto bychom mohli považovat uvedený způsob podání za diskriminační.
Děkujeme Vám za informaci.


ODPOVĚĎ ZADAVATELE:
Ve výzvě v čl. 7.3. je uvedeno: „Zadavatel doporučuje, aby byla celá nabídka vložena jako jeden dokument souboru PDF, a to s výjimkou návrhu smlouvy, který bude, pokud možno, opatřený zaručeným elektronickým podpisem“.

To znamená, že zadavatel ho nepožaduje bezpodmínečně, ale použije ho ten účastník, který jim disponuje. Účastník, který nedisponuje elektronickým podpisem, smlouvu podepíše, orazítkuje a takto naskenuje a podá, jako součást nabídky (viz Výzva čl. 3.4.: „Návrh smlouvy bude opatřen zaručeným elektronickým podpisem nebo bude opatřen klasickým podpisem a naskenován“).