Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Parní sterilizátor
Odesílatel Rudolf Slovenský
Organizace odesílatele Nemocnice Břeclav, příspěvková organizace [IČO: 00390780]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 28.12.2021 13:23:52
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

K dotazu sdělujeme, že v souladu s článkem IV. kupní smlouvy trváme na požadavku řešit případnou vadu výrobku bez zbytečného odkladu a práce na odstranění vady zahájit do 24 hodin. Zadavatel vzhledem k povaze zařízení nepředpokládá vadu celku, ale případně pouze některé části, s ohledem na to stanovil lhůtu k zahájení prací na odstranění vady v délce 24 hodin. V případě, že by porucha či vada na zboží nebyla do 24 hodin odstraněna, trvá
zadavatel na požadavku zajištění náhradního zboží v dané lhůtě.


Přílohy
- Vysvětlení zadávací dokumentace_27122021-sign.pdf (222.80 KB)

Původní zpráva

Datum 23.12.2021 10:40:43
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den, zadavatel požaduje v kupní smlouvě, v článku Kvalita a odpovědnost za vady, odstavec 6: "V případě poruchy na zboží se prodávající zavazuje zajistit pro Kupujícího náhradní zboží v odpovídající kvalitě, a to bez zbytečného odkladu, nejpozději však do 24 hodin od okamžiku oznámení poruchy či vady zboží."
Náš dotaz zní zda Zadavatel trvá na tomto požadavku, což by znamenalo dodání parního sterilizátoru stejných parametrů? My jako dodavatel nejsme schopni s ohledem na termíny výroby, logistiku a nároky na demontáž a montáž tomuto požadavku vyhovět.