Veřejná zakázka: Vytvoření projektové dokumentace na opravu štukového Purkyňového sálu

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Uzavřeno (v archivu)
Uzavřeno.
DBID: 18586
Systémové číslo: P19V00002383
Datum nákupu / nabídek: 14.10.2019 09:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Vytvoření projektové dokumentace na opravu štukového Purkyňového sálu
  • Druh veřejné zakázky: Služby

Stručný popis předmětu:
Vytvoření PD na obnovu interiéru štukového sálu - stavební a restaurátorské práce na obnově interiérových omítek a pochopitelně nutné práce sanační. Popis navrhovaného řešení:
odstranění omítkových vrstev v hladkých plochách stěn v plném rozsahu tak, aby byly v co největší možné míře odstraněny omítky, jež byly opatřeny, technologicky nevhodným "desinfekčním prostředkem“ v rámci opravy v 80 letech. Odstraněna budou i oválná štuková zrcadla, přičemž bude nutno předem provést jejich zaměření, popřípadě sejmout profilaci, aby mohla být zhotovena šablona, či forma pro výrobku tohoto prvků nově. Důvodem k sejmutí oválných štukových zrcadel je rovněž nežádoucí aplikace "desinfekčního prostředku" v minulosti.
Po odstranění omítek z ploch stěn bude zdivo očištěno a bude vyhodnocen jeho stav z hlediska salinity a vlhkosti (nutno provést kontrolní měření, případně odběr vzorků - tj. nutno tyto práce nacenit).
Po vyhodnocení stavu zdiva bude navržena vhodná technologie omítek, jež bude na
zdivo aplikována kupř. trasvápenné omítky, ne sanační omítky. Provedení ostatních sanačních opatření dle pokynů Ing. Zejdy.
Druhou částí prací bude restaurování stávající štukové výzdoby klenby a obnova oválných zrcadel. Vlastní práce budou spočívat v očištění štukové klenby od sekundárních úprav, konsolidace (přichycení, doplnění, injektáž, konsolidace štuku apod., závěrečná povrchová úprava). V prvé řadě bude nutno provést průzkum zda "desinfekční prostředek nebyl aplikován i na štuky. V případě, že ano bude nutno přizvat technologa k řešení dalšího postupu. Na základě informace z kontrolního dne při renovaci z 80 let se zmiňuje výskyt malířské výzdoby na čelní stěně. Na čelní stěně je nutné provést zjišťovací průzkum, než se omítka plošně odstraní.
Je nutné zachovat vzhledově stávající stav při použití tradičních technologií. Barevné řešení bude určeno ve spolupráci s oddělením památkové péče Odboru stavebního Městského úřadu v Mikulově.

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: VZMR pro evidenci
  • Předpokládaná hodnota: neuvedena

Zadavatel

  • Úřední název: Gymnázium a SOŠ Mikulov, příspěvková organizace
  • IČO: 60680377
  • Poštovní adresa:
    Komenského 7
    692 16 Mikulov
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 221307

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.krajbezkorupce.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky