Zakázka: Sdělení o konání předběžných tržních konzultací k nabídkovému řízení k uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě

Informace o zakázce

fáze zadávacího řízení Hodnocení
Probíhá vyhodnocování.
DBID: 31806
Systémové číslo: P23V00001843
Datum zahájení: 09.06.2023
Nabídku podat do: 23.06.2023 23:59

Název, druh zakázky a popis předmětu

  • Název: Sdělení o konání předběžných tržních konzultací k nabídkovému řízení k uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě
  • Druh zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Jihomoravský kraj si Vás dovoluje vyzvat k účasti na předběžných tržních konzultacích k připravovanému nabídkovému řízení, ve smyslu § 10 a násl. zákona č. 194/2010 Sb., o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, s názvem „Poskytování veřejných služeb v přepravě cestujících v regionální železniční osobní dopravě hybridní vozbou“. Předmětem tohoto nabídkového řízení bude výběr dopravce k zajištění přepravy cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě pro období nejdříve od prosince 2028, a to především na železničních linkách v úsecích Brno – Třebíč (linka S4), Brno – Miroslav (linka S41), Brno – Veselí nad Moravou – Staré Město u Uherského Hradiště (linky S6, R56) Bzenec – Moravský Písek (linka S61), kdy by na těchto linkách měl být do budoucna zajištěn provoz prostřednictvím hybridních akutrolejových jednotek.

Účelem plánovaných předběžných tržních konzultací je nalézt nejefektivnější možné řešení z hlediska potřeb Jihomoravského kraje a získat informace potřebné pro optimální nastavení zadávacích podmínek připravovaného nabídkového řízení.
Jihomoravský kraj má v úmyslu umožnit účast na předběžných tržních konzultacích kterémukoli dopravci, který bude reagovat na tuto výzvu. Pokud má Vaše společnost zájem účastnit se předběžných tržních konzultací, zašlete prosím projev Vašeho zájmu na e-mailovou adresu jmk.vlaky@akfiala.cz, a to do 23.06.2023 včetně. Na základě zaslání projevu zájmu v souladu s touto výzvou Vás následně Jihomoravský kraj kontaktuje ve věci dalšího postupu předběžných tržních konzultací, u kterých Jihomoravský kraj předpokládá, že úvodní kolo bude probíhat formou osobního jednání.

Jihomoravský kraj upozorňuje, že veškeré náklady, které Vaší společnosti případně vzniknou v důsledku reakce na tuto výzvu nebo v souvislosti s účastí na předběžných tržních konzultacích, nese výlučně Vaše společnost a je tak výlučně obchodním rizikem Vaší společnosti.

Jihomoravský kraj vyzval k účasti na předběžných tržních konzultacích rovněž další dopravce a zároveň tuto výzvu uveřejnil ve Věstníku veřejných zakázek a Úředním věstníku Evropské unie.

Závěrem Jihomoravský kraj upozorňuje, že je povinnou osobou ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, a musí plnit povinnosti z tohoto právního předpisu vyplývající, čímž však není dotčeno právo na ochranu obchodního tajemství.

Jihomoravský kraj v této souvislosti upozorňuje, že tato výzva není návrhem na uzavření smlouvy ve smyslu § 1731 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „občanský zákoník“), zahájením veřejné soutěže o nejvhodnější nabídku ve smyslu § 1772 a násl. občanského zákoníku, veřejnou nabídkou ve smyslu § 1780 a násl. občanského zákoníku, zahájením zadávacího řízení ve smyslu zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, ani zahájením nabídkového řízení ve smyslu zákona č. 194/2010 Sb., o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: Podlimit/nadlimit výjimka - s uveřejněním
  • Režim zakázky: mimo režim ZZVZ

Místo plnění

  • Jihomoravský kraj

Zadavatel

  • Úřední název: Jihomoravský kraj
  • IČO: 70888337
  • Poštovní adresa:
    Žerotínovo nám. 3
    601 82 Brno
  • Název odboru: Odbor dopravy
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 206450

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Žerotínovo nám. 3
601 82 Brno

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy