Veřejná zakázka: Vícepráce – Rekonstrukce sociálních zařízení II

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 7211
Systémové číslo: P16V00000879
Dle zákona: č. 137/2006 Sb.
Počátek běhu lhůt: 11.03.2016
Nabídku podat do: 15.03.2016 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Vícepráce – Rekonstrukce sociálních zařízení II
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem plnění veřejné zakázky jsou pouze vícepráce podrobně uvedené ve výkazu výměr. Tyto práce budou provedeny jako dodatečné stavební práce, kterých potřeba vznikla v důsledku objektivně nepředvídaných okolností, a jsou nezbytné pro provedení původních stavebních prací.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Zadavatel je ve smyslu ustanovení zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, (dále jen „zákon“) veřejným zadavatelem podle § 2 odst. 2 zákona. Jako veřejný zadavatel zadal veřejnou zakázku na stavební práce „Rekonstrukce sociálních zařízení II“. V rámci realizace této zakázky vznikla potřeba dodatečných stavebních prací v rozsahu do 28% hodnoty veřejné zakázky. Tato potřeba vznikla v důsledku okolností, které zadavatel jednající s náležitou péčí nemohl předvídat, a tyto dodatečné stavební práce jsou nezbytné pro provedení původních stavebních prací.

    Po odstranění nášlapných vrstev podlah ve 2-4NP bylo zjištěno, že podkladní vrsty(mazaniny) jsou celistvé, soudržné, bez vážnějších poruch. Proto bylo rozhodnuto, že nebude provedeno vybourání těchto mazanin a následná nová betonáž.

    Protipožární manžety a tmely uvedené v samostatném rozpočtu v této částce jsou již zahrnuty v rozpočtu ZTI.

    Jedná se o skutečný rozsah neprováděných oprav vnitřních omítek a navýšení rozsahu provádění vnitřních štukových omítek.

    Dle projektu bylo uvažováno s umístěním ukončovacích lišt na vodorovných a svislých hranách keramických obkladů. Po dohodě budou plastové(změna materiálu z eloxovaný hliník) ukončovací lišty montovány i okolo zárubní vnitřních dveří.

    V návaznosti na neprovádění bourání betonových mazanin podlah ve 2-4NP je nutné pro zajištění rovinnosti pod keramickou dlažbu její vyrovnání-samonivelační podlahovou stěrkou.

    Objednatelem byl vybrán jiný formát a vzhled keramických obkladů, který má ovšem dopad na zvýšení ceny za ker. obklady (vyčísleno na celý rozsah).

    Objednatelem byl vybrán jiný formát a vzhled keramických dlažeb, který má ovšem dopad na zvýšení ceny za ker. dlažby (vyčísleno na celý rozsah).

    Při realizaci vnitřních dveří bylo zjištěno, že 1ks dveří, které měly být ponechány původní, je ve špatném technickém stavu. Proto bylo rozhodnuto o jejich výměně za nové vč. ocelové zárubně (ve stejném provedení jako ostatní nově dodávané).

    Pro zajištění dostatečného zabezpečení objektu bylo Objednatelem požadováno dodání 5ks okenních mříží i na zbývající okna v 1PP.

    Při provádění nových rozvodů SV, TV, CV v 1PP bylo zjištěno, že část stávajícího potrubí vody je ve špatném technickém stavu a neodpovídá potřebným průměrem, proto je nutno ji provést nově. Dále je zde obsažena oprava starých rozvodů ležaté kanalizace, kdy po provedení výkopových prací v 1PP bylo obnaženo staré potrubí ležaté kanalizace, kterou bylo nutno ponechat pro funkčnost kanalizace pater 1-4NP. Staré potrubí bylo rozebráno a nahrazeno novým.

    Při zakládání zdiva příček v 1PP bylo zjištěno, že příčka mezi m.č.1.36 a 1.37 zasahuje do stávajících dveří vedoucích na chodbu. Projektant tedy provedl návrh změny dispozice místností č. 1.36, 1.37 a 1.35. Tento návrh byl Objednatelem a TDI schválen.

    Změna byla vyvolána nutností provést přeložení rozvodů potrubí ÚT a vody v 1PP, kde do těchto míst byl naprojektován nákladní výtah pro budoucí stavbu MŠ v 1NP. Jedná se o požadavek JmK.

    edná se o odpočet kazetového podhledu v 1NP v rozsahu 15,21m2, který má sloužit k zakrytí rozvodů ZTI pod stropem. Ovšem v celém 1NP bude v rámci stavby MŠ proveden nový podhled. Proto bylo rozhodnuto o neprovádění zmíněného kazetového podhledu.

    Stávající elektro rozvaděč RP_S v 1PP má být osazen novým vybavením. Stávající vybavenost tohoto rozvaděče ovšem neumožňuje jej doplnit novými rozvody dle PD, proto je nutné vedle něj zabudovat novou elektro rozvodnou skříň, do které bude umístěna nová instalace.

    Požadavek JmK, který požadoval úpravu(zasekání do obvodové zdi) již provedeného stoupacího potrubí kanalizace v rohu místnosti v 1NP.

    S Objednatelem a TDI bylo dohodnuto, že na chodbách 2-4NP budou provedeny nové keramické soklíky, a to z důvodu, že po změně dispozic vůči původnímu stavu a posunu vstupních dveří do jednotlivých místností sociálního zařízení zbyly jen části starého teracového soklíku.

    Vzhledem k rozdílným výškovým úrovním a křivosti stávající dlažby v chodbách 2-4NP je nutno použít dveřní prahy k eliminaci těchto rozdílů.

    Po odstranění dřevěných obkladů stěn, otlučení keramických obkladů a otlučení starých omítek v 1PP bylo zjištěno, že nosné zdivo je vlhké. O tomto stavu byl informován Objednatel, TDI, GP. Bylo rozhodnuto, že na takto vlhký podklad nelze aplikovat nové omítky a nové keramické obklady. Práce byly pozastaveny, byl vypracován projekt "Sanace vlhkého zdiva v návaznosti na výstavbu hygienického zázemí VOŠZ Brno, Kounicova 16, Brno 602 00".
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 1 381 688 Kč bez DPH

Zadavatel

  • Úřední název: Vyšší odborná škola zdravotnická Brno, příspěvková organizace
  • IČO: 00637980
  • Poštovní adresa:
    Kounicova 684/16
    60200 Brno
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 490926

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
Kounicova 16
602 00 Brno

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky