Veřejná zakázka: Výměna svítidel v budově školy

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Hodnocení
Probíhá vyhodnocování.
DBID: 36398
Systémové číslo: P24V00002197
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 27.06.2024
Nabídku podat do: 16.07.2024 10:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Výměna svítidel v budově školy
  • Druh veřejné zakázky: Dodávky

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je realizace výměny osvětlení v prostorách zadavatele.
Stávající osvětlení učeben a chodeb je tvořeno převážně žárovkovými svítidly typu Penda. Některé učebny a kabinety jsou vybaveny starší řadou zářivkových svítidel s trubicí T8, u kterých vzhledem k aktuální legislativě je již nemožné provádět další údržbu z důvodu nedostupnosti světelných zdrojů a náhradních dílů. Pomocné prostory (sklepy, sklady apod.) jsou osazeny směsicí různých typů svítidel.
Nový návrh osvětlení byl zpracován na základě následujících požadavků:
 Použití energeticky úsporných svítidel s LED zdroji;
 Použití svítidel některého z tuzemských výrobců s historií a servisní podporou s dostupností náhradních dílů i po skončení záruky;
 Návrh podložit výpočtem osvětlení a zajistit, aby nové osvětlení splňovalo aktuální platné požadavky ČSN a hygienických předpisů pro charakter jednotlivých prostor;
V učebnách, kabinetech, pracovnách kantorů, dílnách a výdeji jídel se předpokládá u výměny svítidel využít stávající světelný vývod ve stropě a nová svítidla rozmístit dle návrhu ve výkresové dokumentaci (formát výkresu A1, měřítko 1:100). Rozvod elektroinstalace k jednotlivým svítidlům na stropě bude nově proveden povrchově v lištách.
V chodbách a na schodištích budou nová svítidla osazena na stávající vývody. Vývody bude potřeba upravit vzhledem ke konstrukci nového svítidla.
Ve sklepech a na půdě budou nová svítidla osazena na stávající vývody. Vzhledem ke konstrukci svítidla budou stávající vývody vhodně upraveny (přeloženy, zkrácení vývodu apod.).
Osvětlení sociálních prostor není v tomto návrhu řešeno a jeho výměna probíhá souběžně s celkovou rekonstrukcí těchto prostor.
Vzhledem k výšce jednotlivých prostor bude výměna dle zásad BOZP prováděna z lešení. Zadavatel zajistí před zahájením prací v koordinaci vždy vyklizení prostor ve své režii tak, aby bylo možné výměnu svítidel z lešení provést. Demontáž svítidel prováděna citlivým způsobem, bez porušení omítek stropu.
Oprava výmalby a omítek není předmětem této dodávky a zajistí si ji zadavatel ve své režii.
Součástí dodávky je i likvidace starých svítidel dle platných zásad pro nakládání s odpady. Dodavatel po skončení prací v jednotlivých prostorech provede vždy základní suchý úklid zametením, tak aby byl prostor předán ve stavu, před zahájením prací.
Pokud se v projektové dokumentaci a ve výkazu výměr objeví obchodní názvy výrobků, dodavatel se v nabídkovém řízení tímto nemusí cítit a být vázán a může nabídnout výrobky jiné. Tyto výrobky musí mít min. stejné vlastnosti jako výrobky navržené v projektu. Pokud dodavatel použije jiný výrobek, musí převzít záruku, že nedojde ke zhoršení technických a užitných vlastností objektu proti projektovému řešení a součástí návrhu bude aktualizovaný výpočet osvětlení, který prokáže, že navržené náhrady splňují požadavky platných ČSN a hygienických předpisů. Materiály, které jsou stanovenými výrobky ve smyslu nařízení vlády 163/2002 Sb., musí mít zhotovitelem stavby doklady o tom, že bylo k těmto výrobkům vydáno prohlášení o shodě výrobcem či dovozcem.
Zadávací dokumentace ve svém návrhu využívá jednotlivé funkční celky sestávajících se z dodávek a prací. Činnosti prováděné dle této projektové dokumentace a veškeré úkony s ní spojené (včetně ocenění dodávek a prací dle této zadávací dokumentace je nezbytně nutné provádět tak, aby vždy vznikl funkční celek, nikoli pouze nefunkční část (není-li v zadávací dokumentaci uvedeno jinak).
Předmět veřejné zakázky bude dodavatelem realizován v souladu s obecně závaznými právními předpisy, platnými ČSN a předpisy týkajícími se bezpečnosti práce a technických zařízení. V případě, že v průběhu plnění veřejné zakázky nabude platnosti a účinnosti novela některého z výše uvedených předpisů, popř. nabude platnosti a účinnosti jiný právní předpis vztahující se k předmětu plnění veřejné zakázky, je dodavatel povinen při realizaci veřejné zakázky řídit se těmito novými právními předpisy a návody (postupy).

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: zjednodušené podlimitní řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 2 600 000 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Jihomoravský kraj

Zadavatel

  • Úřední název: Základní škola a praktická škola Brno, Vídeňská, příspěvková organizace
  • IČO: 44993633
  • Poštovní adresa:
    Vídeňská 244
    63900 Brno
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 641319

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.krajbezkorupce.cz)

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

 
Žádné dokumenty k zobrazení.

Formuláře

URL odkazy